Ten Hag haalt uit naar critici

Man United-coach haalt uit naar critici: "Zij hebben geen verstand van voetbal"

12 mei om 17:35

Erik ten Hag heeft uitgehaald naar de critici die willen dat hij ontslagen wordt als manager van Manchester United. Hij vindt dat zij niets van voetbal weten en voegt toe dat supporters geduld moeten houden.

Ten Hag staat onder enorme druk op Old Trafford na de 4-0 nederlaag afgelopen maandag tegen Crystal Palace. Het was de 13e nederlaag van het seizoen voor Manchester United in de competitie. Daarmee heeft de Nederlandse oefenmeester een negatief clubrecord in het Premier League-tijdperk in handen.

"In vrijwel elke wedstrijd, behalve die tegen Palace, hebben de spelers ervoor gevochten", vertelt Ten Hag in the Daily Mail. "Er is een goede teamgeest. We zagen het tegen Brentford, Chelsea, Liverpool en Coventry de eerste zeventig minuten. Ze waren veerkrachtig tegen Sheffield United en de fysieke output tegen Burnley, onze derde wedstrijd in zes dagen, was ongelooflijk. Dan zie ik sommige van die opmerkingen. Zij hebben geen verstand van voetbal of van het managen van een voetbalteam."

De Man United-manager kreeg ook de vraag of hij denkt dat supporters op een dikke nederlaag tegen Arsenal hopen, zodat hij ontslagen wordt. "Dat moet je aan hun vragen, maar volgens mij steunen ze ons altijd. We moeten bij elkaar blijven, omdat we de laatste tijd in een erg moeilijke situatie zitten. Ik weet zeker dat de spelers voor de winst zullen vechten en ik hoop dat de fans ons weer zullen steunen. Ik denk dat de fans geduld hebben. Dat zag je maandag."

Zijn ploeg staat na de forse nederlaag tegen Crystal Palace achtste met nog maar drie wedstrijden te gaan. Een achtste plek zou voor United de laagste eindnotering in het Premier League-tijdperk betekenen. Ook loopt Manchester United dan Europees voetbal mis. Wel staat nog de FA Cup-finale tegen Manchester City op het programma.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.