RWDM degradeert, KV Kortrijk speelt barragewedstrijden

Kortrijk verliest tegen Charleroi, maar mag Eupen dankbaar zijn en speelt barragestrijd

11 mei om 20:25
Laatste update: 11 mei om 20:33

Op de laatste speeldag van de Relegation Play-Offs heeft KV Kortrijk het laten afweten. Het verloor met 3-1 van Charleroi. De Kerels mogen even wel nog aantreden in de barragestrijd, want concurrent RWDM verloor met 2-0 op het veld van Eupen. Voor de Brusselaars valt het doek in de Jupiler Pro League.

Charleroi was al een tijdje zeker van het behoud, maar vervulde op de laatste speeldagen van de Play-Down zijn sportieve plicht. Zaterdag stonden ze nog voor de rust op een 2-0 voorsprong tegen Kortrijk. Daan Heymans (strafschop) en Antoine Bernier deden de Kerels pijn. Na de rust prikte Isaak Davies tegen. Toen Youssuf Sylla de 3-1 scoorde, wist Kortrijk dat het afhankelijk was van de uitslag van RWDM.

RWDM kon zich nog handhaven op het hoogste niveau, maar ging de boot in bij het al gedegradeerde Eupen. Na 45 minuten stond het nog 0-0 in de Oostkantons. In de 53e minuut bracht Isaac Nuhu de thuisploeg op voorsprong. RWDM moest scoren en deed dat ook, helaas voor de Brusselaars verschalkte Christ Makosso zijn eigen doelman en was de 2-0 een feit. RWDM houdt aan de nederlaag een ticket naar de Challenger Pro League over.

Kortrijk kon dus opgelucht ademhalen en kan volgend seizoen alsnog aantreden in de Jupiler Pro League. Dan moet het wel de barragestrijd winnend afsluiten. Binnenkort speelt het tegen Deinze of Lommel om een plaats op het hoogste niveau.