Teuma voor Union-Anderlecht: “Zie niet waarom ze titel niet zouden winnen”

Teuma voor Union-Anderlecht: “Zie niet waarom ze titel niet zouden winnen”

4 mei - 11:58
1

De aankomende Brusselse derby tussen Union Saint-Gilloise en RSC Anderlecht wekt nostalgische gevoelens op bij Teddy Teuma, voormalig aanvoerder van Union en nu speler bij Reims. De middenvelder gaat in gesprek met RTBF.

Teuma koestert zijn herinneringen aan eerdere derby's, waarin de passie en rivaliteit tussen de clubs voelbaar waren. Hij deelde zijn ervaringen met RTBF, waarbij hij de betekenis van de derby voor de club en de fans benadrukte. Voor Teuma was de derby een uitdrukking van zijn liefde voor Union en het gevoel van thuis zijn in de club.

Teuma prijst verder ook de werving van Union tijdens hun tijd in de tweede divisie, die hen in staat stelde om te concurreren op het hoogste niveau. “Anderlecht heeft zijn ups en downs gehad. De stabiliteit heeft ervoor gezorgd dat Union het beter heeft gedaan dan Anderlecht”, aldus Teuma. 

Hij gelooft dat de consistentie en stabiliteit van Union hen uiteindelijk naar succes zullen leiden, en hij blijft vol vertrouwen in de toekomst van de club, zowel dit jaar als in de komende seizoenen. “Zij zijn de enige constante ploeg, ook al hebben ze nog geen titel gewonnen. Ik zie niet in waarom niet dit jaar... of volgend jaar”, klinkt het verder. “Zolang de club erin slaagt om consistent en stabiel te blijven, zullen ze vroeg of laat een titel winnen.”