Brys zet zijn hakken in het zand in Kameroen: De kleedkamer is voor de trainer

Brys zet zijn hakken in het zand in Kameroen: "De kleedkamer is voor de trainer"

2 mei - 10:40

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar Marc Brys is goed en wel begonnen aan zijn nieuwe functie als bondscoach van Kameroen. Zijn aanstelling ging met veel controverse en tegenstrijdige berichten gepaard. De hoofdrolspeler zelf wil nu het een en ander uitklaren.

Een interne machtstrijd binnen het Kameroense voetbal bracht Brys in een vervelend parket. Uiteindelijk geraakte hij dan toch benoemd als keuzeheer. In de Kameroense media zet Brys enkele valse nieuwtjes recht. "Ik heb gehoord dat ik geen contract zou getekend hebben, maar ik heb er wel degelijk een!", laat de Antwerpenaar zwart op wit optekenen.

De bron geeft zelfs details over die overeenkomst. Het zou gaan om een bedrag van 40.000 euro per maand, waarmee Brys niet alleen zichzelf, maar ook zijn assistenten moet bedelen. Ondanks de strubbelingen omschrijft hij zijn relatie met het Ministerie van Sport als "uitstekend". "Alles is aanwezig opdat we in professionele omstandigheden kunnen werken", meldt Brys. Zo staat er steeds een tussenpersoon ter beschikking om zijn vragen en wensen in te vullen.

Intussen had Brys al een gesprek met doelman André Onana van Manchester United, die hem veel vertelde over de nationale ploeg en "zijn toewijding aan zijn land". Tot slot vuurt onze landgenoot nog een waarschuwing af naar de bevoegde instanties in Kameroen. "Ik sta open voor discussie, maar de kleedkamer is het domein van de trainer, zijn technische staf en de spelers. Noch het Ministerie van Sport, noch Fecafoot (de Kameroense bond, nvdr.) komen er binnen."