Club Brugge krijgt favorietenrol van Joos: Maar hopelijk niks aan het jinxen

Club Brugge krijgt favorietenrol van Joos: "Maar hopelijk niks aan het jinxen"

2 mei - 09:00
3

Hoogspanning in Brugge. Donderdagavond kan Club in Firenze een eerste stap zetten naar een historische Europese finale. Tegenstander Fiorentina wordt vanzelfsprekend een vette kluif, maar de algemene teneur is dat Blauw-Zwart mag geloven in haar kansen. Filip Joos dicht de Bruggelingen zelfs de favorietenrol toe.

De commentator ziet bij Sporza twee redenen waarom hij Club Brugge op dit moment iets hoger inschat dan het nummer acht uit de Serie A. "Eerst en vooral omdat Club in een geweldige flow zit", verwijst Joos naar de afgelopen weken, waarin Club Brugge liefst zeven wedstrijden op rij wist te winnen. Zo schakelde het PAOK met sprekend gemak uit in de kwartfinales van de Conference League en heeft het zich in de Jupiler Pro League weer volledig in de titelrace gevoetbald.

Daarnaast kijkt Joos ook naar de Italianen zelf. "Maar ook omdat ik echt denk dat de manier waarop Fiorentina wil voetballen zeker niet in het nadeel van Club is", klinkt het. Als kenner van het calcio biedt hij een inkijk in de tactische aanpak van trainer Vincenzo Italiano. "Kijk, het is een ploeg die echt de bal wil. Ze ondernemen de meeste pogingen op doel in de Serie A, maar zijn verre van de beste afwerkers." Daar schuilen kansen voor Club, meent Joos. "Het is een team zonder supervedette."

Traag vooraan
Als belangrijkste spelers noemt Joos bij Fiorentina middenvelders Arthur, Nicolas Gonzalez en Giacomo Bonaventura. Pijnpunt is dat de voorhoede weinig snelheid bevat, waardoor Club Brugge niet meteen hoeft te vrezen voor vlijmscherpe counters. Het klinkt allemaal zeer rooskleurig. "Hopelijk ben ik nu wel niks aan het jinxen", moet ook Joos even gas terugnemen.

Niettemin blijft de journalist achter zijn standpunt staan. "Om dit Club uit elkaar te voetballen, moet je puur voetballend volgens mij méér zijn dan een goeie Conference League-ploeg. Het zegt ook veel dat ze twee keer niet konden scoren in de reguliere speeltijd tegen Plzen", besluit hij.