“Als Club Brugge hem echt wil, dan betalen ze toch gewoon die 11 miljoen euro”

“Als Club Brugge hem echt wil, dan betalen ze toch gewoon die 11 miljoen euro”

27 april - 14:03
21

Franky Van der Elst, zag Cameron Puertas opnieuw uitblinken voor Union SG tegen Royal Antwerp FC. Puertas wist twee doelpunten te maken en een assist af te leveren. Van der Elst vertelt over de kwaliteiten van Puertas en geeft aan dat iedere Belgische topploeg beter zou zijn met Puertas erbij.

Van der Elst is zeer te spreken over Puertas bij Union. De analist benadrukt dat Puertas een spilfiguur is bij Union. Van der Elst geeft de vrije trap van Puertas tegen Antwerp als voorbeeld. “En die vrije trap van Puertas, sorry hé. Dat gaan er niet veel in België doen. Hij breekt die match open en ineens is het weer het Union dat we kennen. Moeilijk te manoeuvreren, efficiënt... Net op tijd”, citeert Het Belang van Limburg Van der Elst.

Van der Elst vertelt verder over het effect van Puertas bij Union. “Weette, die doet wat op een veld. Ballen die die afpakt… ’t is gene luierik, hé. Hij heeft een serieus koppel benen. Als die zich zet, dan voelde het wel”, geeft Van der Elst aan. Vervolgens wordt geconstateerd dat Puertas nog een contract heeft tot de zomer van 2025. Een verkoop of een contractverlenging ligt voor de hand. 

Van der Elst geeft aan dat Puertas in iedere topcompetitie kan meedraaien. “Hij is sterk, heeft een goeie fysiek, een prima trap, z’n handelingssnelheid is snel genoeg… Hij kan daar spelen, ja. Maar ook bij de Belgische top – al is Union dat natuurlijk ook”, geeft Van der Elst aan.

Puertas wordt door transfermarkt geschat op een waarde van 11 miljoen euro. “Als een ploeg als Club Brugge echt wil, betalen ze dat toch gewoon? Elke Belgische topploeg zou beter zijn met hem erbij. Hij wordt in augustus 26, daar kan je nog jaren van genieten”, besluit Van der Elst.