Nieuwe domper voor Anderlecht, volgende speler valt uit

24 april - 21:16
5

RSC Anderlecht neemt het woensdag op tegen Cercle Brugge. Na 33 minuten zette Anders Dreyer op een 2-0 voorsprong. Enkele minuten later viel de Deen geblesseerd uit bij paars-wit.

Cercle Brugge deed in de openingsfase aardig mee in het Lotto Park, maar keek iets na het halfuur toch tegen een dubbele voorsprong. Theo Leoni opende na 31 minuten spelen de score. Twee minuten later scoorde Dreyer op aangeven van Kasper Dolberg.

Zijn doelpunt zou meteen het laatste grote wapenfeit zijn van Dreyer tegen Cercle Brugge want in de 37e minuut verliet hij geblesseerd het veld. De Deen leek last te hebben van zijn hamstrings. In de plaats van Dreyer kwam Francis Amuzu, die tegen KRC Genk nog in de basis stond.

De blessure van Dreyer is toch een domper op de feestvreugde bij Anderlecht. Paars-wit kan de komende maanden geen beroep doen op Thorgan Hazard en Yari Verschaeren kan voorlopig ook niet helpen in de titelstrijd. De nummer tien van Anderlecht zat donderdag geblesseerd in de tribune.