Cercle-selectie onthoofd: 21 spelers, maar drie vaste verdedigers ontbreken

Cercle-selectie onthoofd: 21 spelers, maar drie vaste verdedigers ontbreken

24 april - 13:42
1

Miron Muslic zal zijn puzzelkwaliteiten mogen tonen. In de selectie van Cercle Brugge voor de verplaatsing naar RSC Anderlecht ontbreekt een heleboel mankracht. Vooral achteraan is er een personeelstekort.

Muslic had zelf op zijn perspraatje al aangekondigd dat hij achteraan stevig zou moeten schuiven. Jesper Daland en Boris Popovic zijn geschorst, terwijl Edgaras Utkus door breuken in het aangezicht dit seizoen niet meer in actie zal komen. Tot overmaat van ramp zijn ook linksachters Nazinho en Semedo onbeschikbaar. Senna Miangue keert wel terug in de selectie, maar begint hoogstwaarschijnlijk op de bank.

Achteraan zal Cercle dus met een onuitgegeven defensie moeten aantreden. Met Abdoul Kader Ouattara en Emmanuel Kakou krijgen twee jonge Afrikanen een plekje in de 21-koppige kern. Voor die laatste, een achttienjarige rechtsachter, is dat een primeur. Als Cercle iets wil rapen bij Anderlecht, zal het vooral rekenen op haar aanvallende stootkracht, zoals die van Gouden Stier Kevin Denkey.