Guardiola driftig: 'Ik weet dat de FA Cup belangrijk is in dit land, maar dit...'

Guardiola driftig: 'Ik weet dat de FA Cup belangrijk is in dit land, maar dit...'

20 april - 23:40
8

Pep Guardiola was na het bereiken van de finale van de FA Cup allesbehalve goed gemutst. De manager van Manchester City ergert zich groen en geel aan het overvolle speelschema van The Citizens. Volgens Guardiola gaat de kalender ten koste van de gezondheid van zijn spelers. 

"Luister, ik ben enorm blij om de halve finale van de FA Cup te spelen en ik hou ervan om in de kwartfinales van de Champions League uit te komen. Maar ik begrijp het niet. Het gaat om de gezondheid van de spelers. Ik begrijp niet hoe we vandaag hebben overleefd. Ik begrijp het niet", sprak een gefrustreerde Guardiola op de persconferentie na de zege op Chelsea (1-0).

"Mensen begrijpen niet hoe groot de klap was na de uitschakeling tegen Real Madrid. Waarom krijgen we niet één dag extra voor de gezondheid van onze spelers? Want Manchester United en Coventry (de andere halve finalisten van de FA Cup, red. spelen geen Champions League, geen Europa League. Die spelen niet doordeweeks. Het is onacceptabel dat we vandaag moesten spelen." United en Coventry spelen zondag hun duel. 

"Honderdtwintig minuten, de emoties in Madrid, de manier waarop we verliezen...", somt Guardiola nog maar eens op. "Eerlijk gezegd, ik weet dat de FA Cup speciaal is in dit land, maar het gaat om de gezondheid van de spelers. Het is gezond verstand, ik vraag niet om iets speciaals of privileges." 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.