Sterk KRC Genk blijft imponeren, RSC Anderlecht krijgt klap in titelstrijd

Sterk KRC Genk blijft imponeren, RSC Anderlecht krijgt klap in titelstrijd

20 april - 22:44 Laatste update: 22:59
229

KRC Genk heeft in eigen huis kunnen demonstreren tegen RSC Anderlecht. Het was vrijwel de hele partij baas tegen paars-wit en wist dat ook om te zetten in een overwinning. Het werd 2-1 na een bijzonder laat strafschopdoelpunt van Zeqiri.

KRC Genk had nog een eitje te pellen met RSC Anderlecht en liet dat ook blijken. De Limburgers waren oppermachtig in het begin van de partij en drukten de Brusselaars al meteen hevig naar achteren. Ook genoeg kansen voor Genk én uiteindelijk ook die oververdiende beloning.

Na een knappe aanval bracht El Ouahdi de bal tot bij Tolu Arokodare, die het duel van Jan Vertonghen makkelijk won en de bal nog voor het kwartier voorbij Kasper Schmeichel wist te prikken. De competitieleider leek helemaal van de kaart en zat duidelijk in de grote problemen.

Genk nam daarna de voet echter wat van het gaspedaal en gaf Anderlecht toch meer ruimte om tot voetbal te komen en kansjes te creëren. Kansjes, want Maarten Vandevoordt echt aan het werk zetten zat er niet in en doelpunten vielen er dan ook niet meer tot de rust. Het bleef 1-0.

Na de rust bract Brian Riemer landgenoot Thomas Delaney op het veld en werd Theo Leoni naar de kant gehaald. Anderlecht leek ook beter uit de kleedkamer gekomen te zijn en had zelfs wat overwicht én kansen. Vandevoordt weerde een kopbal van Dolberg onder de lat, terwijl Gattoni de daaropvolgende hoekschop over kopte. Amuzu kwam dicht bij de gelijkmaker, maar zijn schot op de paal spatte uiteen.

Genk liet zich echter niet onbetuigd. Zakaria El Ouahdi, een andere uitblinker, stuurde de 2-0 net naast de verste paal. Dit leek het signaal voor Genk om een tandje bij te schakelen, terwijl Anderlecht leek te worstelen om een reactie te vinden. Maar plotseling kwam er een Deense combinatie tot stand. Delaney heroverde de bal en speelde naar Dreyer, die de bal prachtig krulde buiten het bereik van Vandevoordt.

De Limburgers leken opnieuw teleurgesteld achter te gaan blijven, maar in het slot kwam er toch nog verandering in. Een schot van Alieu Fadera richting doel belandde op het hand van Killian Sardella. Scheidsrechter Lardot twijfelde niet en wees naar de stip. Zeqiri wist die, met een panenka nota bene, ook om te zetten en Genk de overwinning te schenken.

Hierdoor komt Racing Genk tot op vier punten van Anderlecht. Morgen kan Union weer gelijk komen met Anderlecht aan de top van het klassement, terwijl Club Brugge ervoor kan zorgen dat vier teams bovenaan op gelijke hoogte staan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.