KAA Gent doet gouden zaak in Europe Play-Offs met winst tegen KV Mechelen

20 april - 21:57 Laatste update: 22:02
7

In de strijd om de eerste plek in de Europe Play-Offs heeft KAA Gent nog een uitstekende zaak kunnen doen. Tegen dichte concurrent KV Mechelen pakte het een gouden zege en wist het de voorsprong op Malinwa weer te vergroten. Het werd 3-1.

Heel veel viel er in die eerste helft tussen KV Mechelen en KAA Gent niet echt te beleven. Beide ploegen kwamen maar niet tot kansen en pas in minuut 35 kwam het voor het eerst echt beroering. De eerste kans voor Gent werd ook meteen een doelpunt toen Brown heerlijk voor doel bracht en Tissoudali door het centrum voorbij Coucke kon poeieren.

Meteen ook de ruststand, al miste Fernandez-Pardo in de rebound na een schot van Brown nog voor een leeg doel. Na de koffie hadden we iets meer om aan ons op te warmen. De thuisploeg was dominant begonnen aan de tweede helft, maar andermaal Fernandez-Pardo liet de 2-0 liggen en Brown vond de paal op zijn weg.

Doelpunten in tweede helft
Ook Malinwa kwam echter dreigen. Cobbaut en Storm vonden Roef nog op hun weg, maar op het uur mocht Slimani van dichtbij de 1-1 binnentrappen. De thuisploeg had op die manier andermaal met vuur gespeeld door een gebrek aan efficiëntie.

Direct na de gelijkmaker wist Gandelman te profiteren van balverlies bij Mechelen om de voorsprong naar 2-1 te tillen. Vijftien minuten voor het einde van de wedstrijd, veegde Hong alle twijfels weg met een prachtige overhoekse trap. 3-1, waar het ook bij bleef.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.