Argentijnse doelman elf(!) wedstrijden geschorst na opmerkelijke actie

Argentijnse doelman elf(!) wedstrijden geschorst na opmerkelijke actie

19 april - 11:18
2

Nahuel Guzmán, een Argentijnse keeper in de Mexicaanse competitie, heeft een schorsing gekregen van elf wedstrijden. Hij richtte tijdens een duel van Tigres vanuit een skybox een laserpen op zijn tegenstanders. Dat levert hem een zware schorsing op.

Het incident gebeurde tijdens de wedstrijd tussen Monterrey en Tigres. Guzmán kon niet in actie komen wegens een blessure en zodoende bekeek hij het duel vanaf de tribune. Vanuit een skybox scheen de doelman met een laserpen op de spelers van Monterrey. Uiteindelijk kreeg Tigres in de laatste minuut van de blessuretijd de gelijkmaker om de oren.

Nadat er beelden op sociale media rondgingen van het incident, bood Guzmán zijn excuses aan. Echter heeft de Mexicaanse voetbalbond besloten om de Argentijn een schorsing op te leggen van elf wedstrijden. Naast de schorsing moet hij ook een boete betalen.

De bond hoopt met deze zware straf een duidelijk signaal af te geven. Tigres heeft de straf van de Argentijnse goalie geaccepteerd. Achteraf kreeg een speler van Monterrey ook een boete, omdat hij Guzmán op social media had beledigd met een homofobe opmerking.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.