'Een historisch moment, maar nu willen we de finale halen'

'Een historisch moment, maar nu willen we de finale halen'

18 april - 23:15
1

Club Brugge heeft zich donderdag geplaatst voor de halve finales van de Conference League. Na de match tegen PAOK was Hans Vanaken een meer dan tevreden man.

“Dit is prachtig, een historisch moment”, begon Vanaken zijn analyse bij Sporza. “Het is 31 jaar geleden dat een Belgische club in de halve finales stond van een Europese beker. Dat is toch een tijdje geleden. Dit is geweldig.”

“Ik denk dat we thuis meer afstand hadden moeten nemen. Hier kan het lastig worden, maar wij hebben ons meteen getoond. Zo kon het nooit een heksenketel worden. Een dikke pluim aan alle ploegmaats.”

Club Brugge won met twee vingers in de neus van PAOK. “Het is ook van durven. We vonden de ruimtes perfect. 2-0 aan de rust was goed, maar het kon zelfs meer zijn. Natuurlijk willen we nu de finale halen, maar we focussen ons eerst op het weekend. Dan wacht Union in de competitie”, aldus nog Vanaken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.