Naar de halve finale! Club Brugge kent geen enkel probleem met PAOK

Naar de halve finale! Club Brugge kent geen enkel probleem met PAOK

18 april - 22:58
77

België heeft eindelijk nog eens een ploeg in de halve finales van een Europese beker. Club Brugge plaatste zich donderdag voor de laatste vier van de Conference League. Het won met sprekend gemak van PAOK Saloniki met 0-2. Ferran Jutglà maakte beide doelpunten.

Club Brugge had de heenmatch al met 1-0 gewonnen in het Jan Breydelstadion. Op eigen veld was Blauw-Zwart een week geleden ook al veel te sterk voor de Grieken, maar het vergat zichzelf toen de belonen. Dat kwam mede door een penaltymisser van Thiago. De Braziliaan was er in Griekenland niet bij vanwege een schorsing. Ook De Cuyper en Mechele misten om die reden de return. Spileers moest dan weer geblesseerd forfait geven.

Balanta centraal achterin
Door de afwezigheid van Thiago mocht Jutgla in de punt van de aanval vertrekken. Achterin pakte Hayen uit met Balanta en Ordóñez. Bij de bezoekers was er geen basisplaats voor Samatta. Brandon kreeg bij PAOK de voorkeur op voormalige spits van KRC Genk en Antwerp. Meïte (ex-Zulte Waregem) stond bij de Grieken wel in de basis, maar speelde een dramatische partij.

Het Toumbastadion zou donderdag nooit een heksenketel worden en dat had alles te maken met een volwassen Club Brugge. In het begin van de match ging het nog even op en neer, maar daarna pakte Blauw-Zwart de match stevig in handen. De eerste goede kansen volgden meteen, maar Vetlesen en Skoras liet het na om de score te openen.

Jutgla x2
Na 33 minuten was het toch raak voor Club Brugge. Sabbe opende heerlijk tot bij Jutgla en de Spanjaard werkte cool af. Vlak voor de rust mocht Jutgla opnieuw vieren. Na een schot van Skoras viel de bal in de voeten van de spits en die zette de netten opnieuw bol. De VAR had daarna enkele minuten nodig om de checken of het een geldig doelpunt was. Dat bleek het uiteindelijk te zijn en de match was gespeeld.

Geen strafschop voor PAOK
In de tweede helft kon PAOK geen vuist meer maken. Club Brugge had echt alles onder controle. Jackers kende wederom een rustige avond tegen de Grieken. Even was het toch nog schrikken toen Balanta een strafschop veroorzaakte. Gelukkig voor Blauw-Zwart was de VAR scherp en werd buitenspel opgemerkt. De bal ging niet op de stip en de Griekse kopjes gingen nog lager hangen.

Club Brugge plaatste zich zo voor de halve finales van de Conference League. Daarin neemt Blauw-Zwart het op tegen het Italiaanse Fiorentina. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.