Rits: “Aan anderen om dit te verklaren, maar teleurgesteld dat ik niet speelde”

Rits: “Aan anderen om dit te verklaren, maar teleurgesteld dat ik niet speelde”

15 april - 22:45
5

Mats Rits, de middenvelder van RSC Anderlecht, mocht tegen Union SG weer in de basis beginnen. Rits en Anderlecht wisten met 2-1 te winnen in het Lotto Park en hebben de koppositie van de Jupiler Pro League overgenomen. Rits geeft aan dat hij teleurgesteld was dat hij in de vorige match niet speelde tegen zijn oude werkgever Club Brugge.

Rits werd verteld dat hij met zijn optreden tegen Union heeft bewezen dat hoofdtrainer Brian Riemer ongelijk had toen hij Rits op de bank zette tegen Club Brugge. “Het is aan anderen om dit te verklaren. (Lacht) Ik speelde deze wedstrijd niet om het ongelijk van de coach te bewijzen. Maar het spreekt voor zich dat ik teleurgesteld was dat ik vorige week niet speelde”, citeert DH Rits.

Rits vertelt verder dat hij niet extra teleurgesteld was omdat hij tegen Club Brugge niet de kans kreeg om tegen zijn oude werkgever te voetballen. Het ging Rits er vooral om dat hij niet in staat was om paars-wit te helpen. “Niet omdat het tegen mijn ex-club Club Brugge was, maar omdat ik de ploeg wil helpen. Een voetballer moet op het veld staan ​​en niet aan de zijlijn (lacht)”, aldus Rits.

Rits blikt vervolgens vooruit op de titelstrijd in de Champions’ Play-Offs van de Jupiler Pro League. “Laten we ervan genieten tot dinsdag, maar ons dan concentreren op de wedstrijd in Genk. We zijn nog geen kampioen, verre van dat. Naar mijn mening zijn er nog vier teams in de race. In de play-offs kan alles heel snel gaan. Wie had aan het begin van de play-offs gedacht dat de ranglijst er zo uit zou zien als nu?”, besluit Rits.