Vandenbempt: “In die tweede helft staan de grote jongens van Anderlecht op”

Vandenbempt: “In die tweede helft staan de grote jongens van Anderlecht op”

15 april - 22:27
7

Peter Vandenbempt zag RSC Anderlecht de cruciale derby tegen Union SG met 2-1 winnen in het Lotto Park. Anderlecht boekte een belangrijke zege in de Champions’ Play-Offs van de Jupiler Pro League en heeft de koppositie overgenomen. Vandenbempt is lovoend over de ervaren krachten van paars-wit.

“In die moeilijke tweede helft met een man minder staan de grote jongens toch op. Kasper Schmeichel, die - terecht, vind ik - veel kritiek heeft gekregen dit seizoen, was belangrijk met een paar saves en zijn présence. Thomas Delaney, Jan Vertonghen, Mats Rits houden allemaal het hoofd koel”, geeft Vandenbempt aan via Sporza.

Vandenbempt geeft aan dat Anderlecht wel beter moet gaan voetballen en meer kansen moet creëren in de komende weken. “In die zin is het uitvallen van Thorgan Hazard toch een kleine catastrofe. Het is van groot belang dat Yari Verschaeren, zijn vervanger, snel weer fit is”, aldus Vandenbempt.

Vandenbempt meent dat het geluk van Anderlecht op dit moment nog broos is. “Maar goed, ze winnen hun thuiswedstrijden. Dat is essentieel in de Champions' Play-offs. Nu nog af en toe iets rapen buitenshuis, te beginnen met zaterdag niet verliezen in Genk en dan zit je toch op schema”, besluit Vandenbempt.