Arsenal verliest ook en geeft koppositie aan Man City

Ook Arsenal begaat misstap in titelstrijd, Man City kan optimaal profiteren

14 april om 19:37

Arsenal heeft zondag niet kunnen profiteren van de misstap van Liverpool eerder op de dag. De ploeg van basispion Leandro Trossard verloor met 2-0 van Aston Villa, waardoor Manchester City nu koploper is in Engeland.

Liverpool verloor eerder op de dag al van Crystal Palace, waardoor Arsenal een gouden kans in de schoot geworpen kreeg. Met een zege op Aston Villa zouden de Londenaren alleen koploper worden in Engeland. Arteta stelde dan ook zijn beste elf spelers op. Zo kreeg ook Leandro Trossard een basisplek.

In het eigen Emirates Stadium probeerde Arsenal vanaf het begin vat te krijgen op de bezoekers uit Birmingham. Kansen creëren was lastig, maar Arsenal was wel de bovenliggende partij. Trossard had uiteindelijk nog de beste kans op een treffer. Zijn poging werd echter gekeerd door Martinez.

In de tweede helft speelde Aston Villa sluwer en kreeg de ploeg van Unai Emery de overhand. In de slotfase onderstreepte de ploeg die dominantie, want vijf minuten voor het einde maakte invaller Leon Bailey de openingsgoal. Ollie Watkins maakte er op aangeven van Youri Tielemans uiteindelijk ook nog de 2-0.

De nederlaag zal bij Arsenal extra hard aankomen, omdat de ploeg stevig aan kop had kunnen komen. Manchester City is door het verlies van Arsenal en Liverpool de lachende derde en is nu koploper in de Premier League. De ploeg van Pep Guardiola staat nu twee punten voor op de twee naaste belagers.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.