Sonko wil zich tonen: Hoop Gent terug te kunnen geven wat ze betaald hebben

Sonko wil zich tonen: "Hoop Gent terug te kunnen geven wat ze betaald hebben"

13 april - 16:40
2

Toen Momodou Sonko afgelopen winter overkwam van het Zweedse BK Häcken, bracht zijn transfer omwille van zijn prijskaartje - om en bij de 8 miljoen - heel wat hoge verwachtingen met zich mee. Tot nu slaagde de 19-jarige aanvaller van KAA Gent er nog niet helemaal in om deze in te lossen. 

Onlangs mocht Sonko zijn debuut maken bij de Zweedse nationale beloften. Zelf is hij ook niet helemaal tevreden met zijn prestaties en speelkansen bij KAA Gent tot dusver. "Veel spelers hebben met mij gepraat en geprobeerd om mij op te vrolijken, maar ik was niet boos", citeert Het Nieuwsblad de aanvaller. "Natuurlijk kun je teleurgesteld zijn als je wordt vervangen, maar het is belangrijk om elke minuut op het veld te benutten, zowel op trainingen als tijdens wedstrijden."

Zelf probeert hij rustig te blijven over de situatie. "Ook in Häcken zweefde ik in en uit de basiself. Dus ik was al een beetje voorbereid", aldus Sonko. "Ik hoop wel Gent terug te kunnen geven wat ze betaald hebben en daarmee alle partijen blij te kunnen maken. Ik wil zo snel mogelijk mijn kwaliteiten laten zien."

Zondag neemt KAA Gent het op tegen Oud-Heverlee Leuven. Gent is momenteel de leider in de Europe Play-offs met 30 punten. Voor OHL staat er nog weinig op het spel, vermits ze 16 punten op de teller hebben staan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.