“We hebben weeral gezien dat Thiago vertrouwen mist bij Club Brugge”

“We hebben weeral gezien dat Thiago vertrouwen mist bij Club Brugge”

13 april - 11:43

Na de overwinning van Club Brugge in de kwartfinale van de Conference League tegen PAOK Salonika, heeft Philippe Albert zijn inzichten gedeeld over de prestaties van het team. Ondanks de 1-0 overwinning voor Brugge, merkte Albert in een interview met RTBF toch gemiste kansen op. 

Hij zei tegen Vincent Langendries van RTBF dat Club Brugge zichzelf toch het een en ander te verwijten heeft. “Maar als je kijkt naar het verloop van de wedstrijd, zal Brugge zichzelf wel verwijten dat het een penalty en één of twee grote kansen heeft gemist. Maar ze hebben hun tegenstanders niets nagelaten en dat is positief voor de tweede ronde.'"

Albert benadrukte ook het belang van zelfvertrouwen in cruciale momenten, zoals bij het nemen van een strafschop. Hij uitte zijn verbazing over de keuze van Thiago om de strafschop te nemen in plaats van Hans Vanaken, die volgens hem de aangewezen persoon was. 

“We hebben vandaag weer gezien dat het hem aan zelfvertrouwen ontbreekt”, aldus Albert. “Vanaken had de bal in zijn handen voor de penalty en ik dacht dat hij zijn verantwoordelijkheid zou nemen. Het is niet omdat hij de aangewezen nummer 1 is, dat Thiago de strafschop moet nemen.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.