Mannaert over gemiste transfers Club Brugge: “Højlund en Luis Diaz”

Mannaert over gemiste transfers Club Brugge: “Højlund en Luis Diaz”

13 april - 10:32
9

In een interview in Het Laatste Nieuws met Marc Degryse spreekt Vincent Mannaert openhartig. De voormalige CEO van Club Brugge deelt enkele inzichten over gemiste transferkansen en de wendingen in de transfermarkt die de toekomst van de club hadden kunnen veranderen.

Gevraagd naar mogelijke gemiste kansen en spijtige wendingen in de transfergeschiedenis van Club Brugge, bracht Mannaert een aantal verrassende verhalen naar voren. Zo onthulde hij het bijna-akkoord met Rasmus Højlund. In augustus 2022 vloog Mannaert naar Graz om er met Højlund en zijn entourage te praten. 

“We hadden een akkoord bereikt met de club om 13 miljoen euro te betalen”, aldus Mannaert. “Twee dagen later belde de makelaar om te melden: ‘Hij gaat toch naar Atalanta.’” Uiteindelijk kocht Club Brugge Roman Yaremchuk als nieuwe diepe spits.

Een andere opmerkelijke episode die Mannaert aanhaalde, betrof de onderhandelingen met Luis Díaz in de zomer van 2019. Ondanks veelbelovende vooruitzichten koos de Colombiaanse speler uiteindelijk voor Porto en vervolgens Liverpool. Mannaert gaf toe: "Dévy Rigaux was heel lang bezig geweest met dat dossier. Díaz leek te komen... maar koos finaal voor Porto en trok nadien naar Liverpool”, besluit Mannaert.