Club Brugge dit seizoen de vierde beste leerling van de Europese klasjes

Club Brugge dit seizoen de vierde beste leerling van de Europese klasjes

12 april - 11:17 Laatste update: 19:20
18

Club Brugge is bezig aan een sterk Europees seizoen. Dit seizoen pakten in de drie Europese competities enkel Manchester City, Real Madrid en Bayer Leverkusen meer 'matchpunten' dan Blauw-Zwart. VoetbalPrimeur.be praat je bij. 

Dit seizoen is Manchester City de grootste pakker van punten in Europa. Kevin De Bruyne en co verzamelden al 27.00 punten. Daarna volgen Real Madrid (26.00) en Bayern München (24.00) op plaatsen twee en drie. Niet onbelangrijk: die drie clubs pakten dit seizoen net zoals Atlético Madrid, FC Barcelona, Arsenal, Dortmund en PSG 10.000 bonuspunten door kwalificaties voor bepaalde rondes.

Op de algemene ranking van dit seizoen is Club Brugge door de 1-0 zege tegen PAOK opgeklommen naar de 18e plaats van dit seizoen. Dit seizoen verzamelde Blauw-Zwart 17.00 punten. In tegenstelling tot genoemde clubs hierboven is het aantal bonuspunten van Club Brugge een pak lager. Blauw-Zwart pakte immers tot nu toe slechts 2.00 bonuspunten.

Zonder bonuspunten is Club Brugge nummer vier
Club Brugge pakte in totaal dus 15.00 matchpunten, punten gepakt door Europese matchen te winnen of een draw uit de brand te slepen. Daarmee is het de vierde beste leerling van de Europese klasjes. Manchester City is ook hier koploper, ditmaal met 17.00 punten. Ook het Duitse Bayer Leverkusen pakte dit seizoen al 17.00 matchpunten. Real Madrid staat op derde plaats met 16.00 punten. Net zoals Club Brugge pakten ook Atalanta en Viktoria Plzen 15.00 matchpunten. 

De matchpunten van de Belgische clubs in het seizoen 2023/2024
- Club Brugge - 15.00*
- Union - 08.00
- KAA Gent - 08.00
- KRC Genk - 07.00
- Royal Antwerp FC - 02.00

*Nog actief in Europa

Tijdens de kwalificaties van de Conference League won Club Brugge vier van zijn matchen. Eén keer werd gelijkgespeeld en één keer verloren. In de groepsfase van het toernooi bleef Blauw-Zwart ongeslagen. Enkel tegen Besiktas (1-1) morste het punten. Nadien verloor het in de achtste finales de heenwedstrijd tegen Molde met 2-1. In het eigen Jan Breydelstadion won het met 3-0 van de Noren. Donderdag was er in de kwartfinales dan weer de 1-0 zege tegen PAOK.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.