'Er wordt geen gevolg gegeven aan de klacht over matchfixing van Anderlecht'

'Er wordt geen gevolg gegeven aan de klacht over matchfixing van Anderlecht'

12 april - 10:14
71

Roland Duchâtelet beweert al jaren dat RSC Anderlecht in 2014 de Belgische landstitel 'kocht'. De strafrechter denkt daar evenwel anders over, waardoor de voormalige voorzitter van Standard nu definitief in het zand bijt.

In 2014 was er een hevige titelstrijd tussen RSC Anderlecht en Standard. Uiteindelijk mocht paars-wit op het einde van het seizoen de champagne ontkurken. Sindsdien stelt Duchâtelet dat er een reukje zit aan de titel van Anderlecht. Volgens Duchâtelet zou Anderlecht – KRC Genk (4-0) van destijds verkocht zijn door middel van horloges.

In 2022 ging Duchâtelet nog een stap verder dan enkel beschuldigingen. De voormalige voorzitter van Standard diende officieel klacht in tegen Anderlecht. Zijn klacht luidde dat Anderlecht de titelstrijd had gemanipuleerd. De zakenman viseerde niet enkel de clubs an sich, maar ook Anthony Vanden Borre en Pelé Mboyo.

Anderlecht, Genk en de spelers hebben de aantijgingen van Duchâtelet altijd ontkend. Anderlecht en Genk gaan nu vrijuit, want volgens Het Laatste Nieuws heeft de strafrechter beslist om geen gevolg te geven aan de klacht van Duchâtelet. Twee jaar geleden besliste het Bondsparket al om de spelers niet te vervolgen. 

Twee jaar na dato blijft de klacht van Duchâtelet ook zonder gevolgen. "Noch de voetbalcel noch justitie lijken de betrokkenen te hebben ondervraagd", klinkt het in de krant uit de mond van Duchâtelet. "Ik dacht dat dit dossier definitief kon worden opgelost. Maar dat was zonder rekening te houden met de zeer lage prioriteit die het gerecht geeft aan matchfixing."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.