Club Brugge wint van PAOK, maar vergeet zichzelf te belonen

11 april - 22:56
51

In de kwartfinales van de Conference League heeft Club Brugge zijn heenmatch tegen PAOK Saloniki met 1-0 gewonnen. Blauw-Zwart was beter dan de Grieken, maar liet het na een nog betere uitgangspositie te versieren. Zo miste Igor Thiago een strafschop.

In Griekenland gaat het PAOK voor de wind. Als leider van het land zakte het af naar het Jan Breydelstadion. Bij de bezoekers begonnen voormalige JPL-spelers Samatta (ex-KRC Genk en ex-Antwerp) en Meité (ex-Zulte Waregem) in de basis. Bij de thuisploeg voerde Hayen ondanks de knappe 3-1 zege tegen RSC Anderlecht enkele wissels door. Er waren basisplaatsen voor De Cuyper, Spileers, Jutgla en Vanaken. Die laatste was tegen Anderlecht nog ziek.

Voor Club Brugge begon de match perfect. Na zes minuten was het al raak. Jutgla bediende Vetlesen. De middenvelder zette Blauw-Zwart meteen op een 1-0 voorsprong. Daarna hield Club Brugge de touwtjes stevig in handen. Thiago kwam centimeters te kort om de score te verdubbelen. De Braziliaan had het opnieuw lastig. In de eerste helft was hij vooral bezig met randzaken en pakte ook geel. Daardoor mist hij de teurgmatch.

Thiago mist strafschop
De Grieken konden in het Jan Breydelstadion geen vuist maken. Jackers kende een wel erg rustige partij. Ook in de tweede helft was Blauw-Zwart baas. Het kreeg ook enkele kansjes, maar de 2-0 bleef uit. De ultieme kans om te score te verdubbelen kreeg Thiago, maar de spits mikte een strafschop op de doelman.

Zo bleef het slechts bij 1-0. Een mooie voorsprong, maar Club Brugge moet het volgende week donderdag in Griekenland stellen zonder Thiago, De Cuyper en Mechele. Het drietal is geschorst. Tot slot zijn er ook nog kopzorgen omtrent Spileers. Die viel uit na een botsing met Samatta.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.