Guardiola over zieke De Bruyne: “De geheimen van prestaties op hoog niveau”

Guardiola over zieke De Bruyne: “De geheimen van prestaties op hoog niveau”

10 april - 10:01

Pep Guardiola, de hoofdtrainer van Manchester City, speelde op bezoek bij Real Madrid met 3-3 gelijk in de eerste match van de kwartfinale van de Champions League. The Citizens deden dit zonder De Rode Duivels Kevin De Bruyne en Jeremy Doku. De Bruyne was ziek, Guardiola gaf extra uitleg over het niet opstellen van De Bruyne.

Guardiola gaf via de officiële kanalen van Manchester City aan hoe het niet opstellen van De Bruyne tot stand kwam. “Toen ik aankwam in de kleedkamer heb ik besloten om De Bruyne niet op te stellen.”

Guardiola zag selectie van Manchester City eerder al in een hotel. “In onze laatste bespreking in het hotel was De Bruyne nog een spel aan het spelen, hij zei niets tegen me”, deelde Guardiola.

Het sloeg om in de kleedkamer van Manchester City. “Maar hij ging zich steeds slechter en slechter voelen, toen hij aankwam moest hij overgeven en was hij niet in staat om te spelen tegen Real Madrid”, aldus Guardiola.

“Een van de geheimen van prestaties op een hoog niveau is het aanpassen aan chaos. Er is geen tijd om te klagen. Kyle (Walker) is er niet, dus hij er is niet. Nathan (Aké) is er niet, dus is hij er niet. Kevin kan niet spelen, we spelen met 11. Hopelijk is hij er woensdag weer bij”, besloot Guardiola.