OFFICIEEL: Peeters verlaat Helmond Sport, Ik doe dit voor de club

OFFICIEEL: Peeters verlaat Helmond Sport, "Ik doe dit voor de club"

8 april - 23:06
2

Bob Peeters zou nog maar een paar duels op de bank zitten bij Helmond Sport, maar toch neemt de Nederlandse club nu al afscheid van  de trainer. Via de clubkanalen maakt Helmond bekend dat Peeters per direct vertrekt.

Peeters zou na dit seizoen stoppen als hoofdtrainer van Helmond. Zijn opvolger Kevin Hofland werd enkele weken geleden al gepresenteerd. Nu maakt Helmond, met nog vijf duels te gaan in de competitie, bekend dat het vertrek van Peeters is vervroegd. "Sinds de komst van Bob midden in het vorige seizoen hebben we een ontwikkeling gezien. Dit heeft er mede voor gezorgd dat er een band is ontstaan tussen het team en de supporters. De komende periode is voor ons belangrijk om het huidige seizoen goed af te sluiten en de benodigde stappen te zetten richting het nieuwe seizoen", legt technisch manager Jurgen Streppel uit.

Peeters zegt te balen van zijn vervroegde exit. "Ik vind het natuurlijk buitengewoon jammer dat ik het seizoen niet kan afmaken, maar ik doe dit in het belang van de club. Ik geef zo Helmond Sport de mogelijkheid om het lopende seizoen succesvol af te sluiten en zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Ik wil de supporters en de club bedanken voor de enorme support die ik heb gevoeld tijdens mijn tijd bij deze mooie club."

Helmond Sport staat op dit moment dertiende in de Keuken Kampioen Divisie. De Brabanders verloren hun laatste drie wedstrijden, maar mogen nog voorzichtig hopen op play-offs om promotie/degradatie. Het gat met de playoffplekken is nu vijf punten, mits de vierde periodetitel niet wordt gewonnen door een club van buiten de KKD-top.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.