Fenerbahçe reageert na terugtrekking: 'We vechten al 20 jaar tegen dit systeem'

Fenerbahçe reageert na terugtrekking: 'We vechten al 20 jaar tegen dit systeem'

8 april - 18:31
2

Fenerbahçe, de club van Rode Duivel Michy Batshuayi, heeft via een statement gereageerd op de beslissing om van het veld af te stappen in de Turkse Super Cup-finale. De club trad als protest aan met enkel jeugdspelers en na één minuut liepen die jongens het veld af.

'In de afgelopen twintig jaar heeft Fenerbahçe tegen een onrechtvaardig voetbalsysteem in Turkije gevochten', begint het statement van de Turken. De club heeft een duidelijk standpunt genomen in de strijd tegen het oneerlijke systeem van het Turkse voetbal door zowel sportieve als juridische maatregelen te treffen. Hieronder lijkt ook de beslissing te vallen om terug te trekken uit de Turkse Super Cup-finale.

Volgens de club heeft Fenerbahçe de laatste twintig jaar moeten leven met meerdere twijfelachtige beslissingen. Zo werd het kampioenschap drie keer verloren in het slot van de competitie, heeft de club veel verlies geleden op commercieel gebied en werd Fenerbahçe twee keer het recht ontnomen om deel te nemen aan de Champions League.

De druppel die de emmer deed overlopen was het feit dat er spelers van Fenerbahçe op 17 maart 2024 werden aangevallen na het uitduel met Trabzonspor. De spelers probeerden zichzelf te verdedigen, maar ze werden door de Turkse bond gestraft door hun acties. Na al deze gebeurtenissen besloot de club om een overleg te plannen met leden van de club. 

Afgewezen eisen
Een van de eisen die werden gesteld door Fenerbahçe was dat de Super Cup-finale werd uitgesteld wegens de kwartfinale van de Conference League en de club wilde dat deze finale werd gefloten door een buitenlandse scheidsrechter. Deze eisen werden afgewezen door de Turkse bond en zodoende besloot Fenerbahçe om jeugdspelers op te stellen en vervolgens van het veld af te stappen. 'We benadrukken dat we het veld opgingen om de waarheid te verdedigen en niet om te winnen op deze historische dag voor het Turkse voetbal.'

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.