Meunier blikt terug op escalatie Trabzonspor – Fenerbahce: Een slechte sketch

Meunier blikt terug op escalatie Trabzonspor – Fenerbahce: "Een slechte sketch"

21 maart - 15:38 Laatste update: 15:43
1

Thomas Meunier, de verdediger van Trabzonspor, was erbij toen het helemaal misging tussen Trabzonspor en Fenerbahce. Meunier geeft aan niet angstig te zijn geweest, maar volgens Meunier had de situatie nog veel erger kunnen escaleren.

Meunier blikt terug op de escalatie na de match tussen Trabzonspor en Fenerbahce. “Iedereen heeft de beelden gezien (na de wedstrijd liepen fans van Trabzonspor op het veld, waar het tot knokpartijen met de Fenerbahçe-spelers kwam, red.). Het was een slechte sketch”, citeert Het Belang van Limburg Meunier.

Meunier vertelt wat er allemaal tijdens de match al naar de spelers werd gegooid vanaf de tribinues tijdens Trabzonspor – Fenerbahce. “Aanstekers, bekers, maar ook een plateau waarmee obers opdienen in het restaurant. Een agressieve sfeer stoort me niet, maar dit ging erover”, aldus Meunier.

Meunier geeft aan dat de situatie nog erger had kunnen verlopen tussen Trabzonspor en Fenerbahce. “Er zaten 42.000 toeschouwers, slechts vijftig onder hen zijn over de draad gesprongen tijdens de vieringen van de Fenerbahçe-spelers. Was de rest van het stadion gevolgd, dan was de situatie niet te controleren”, deelt Meunier.

Meunier vindt dat de scheidsrechter de match eerder had moeten staken. “In België was het nooit zo ver gekomen. Na tien minuten zou de ref afgefloten hebben. 0-5, fini. Maar hij durfde niet”, besluit Meunier.