Meunier over Doku en Bakayoko bij Rode Duivels: “Zei plots waar ik moest lopen”

Meunier over Doku en Bakayoko bij Rode Duivels: “Zei plots waar ik moest lopen”

21 maart - 14:54
2

Thomas Meunier (32), de rechtervleugelverdediger van Trabzonspor, keerde na een jaar afwezigheid terug bij de selectie van De Rode Duivels. Meunier staat bij De Rode Duivels op het trainingsveld met Jeremy Doku en Johan Bakayoko. Meunier wordt gevraagd hoe dit gaat.

Meunier krijgt de vraag of hij hoofdpijn krijgt tegenover Doku bij De Rode Duivels. “Neen. Ik heb nog nooit met trillende benen op het veld gestaan. Voetbal is een ploegsport – desnoods moeten de anderen maar komen helpen. De enige die me echt kon doen afzien, was Neymar, maar dat niveau halen Doku en Bakayoko niet. Nog niet”, citeert Het Belang van Limburg Meunier.

Meunier vertelt verder dat het allerminst uitgesloten is dat Doku en Bakayoko dat niveau wel gaan halen. Volgens de routinier hebben de talenten tijd nodig om zich verder te ontwikkelen. “Ze hebben zó veel talent. Zó veel zelfvertrouwen ook. Maar geef hen tijd: ze zijn jong, komen bij wijze van spreken net piepen”, geeft Meunier aan.

Meunier sluit af over Doku en Bakayoko door te vertellen over een situatie waarbij naar voren komt dat de talenten weinig last van stress hebben bij De Rode Duivels. “Ik was bedeesd, zij kennen geen stress – ze stralen uit dat ze al alles hebben meegemaakt. Dat is niet slecht. Daarnet op training vormde ik de rechterflank met Bakayoko. Plots begon hij me te zeggen waar ik moest lopen… (lacht) Top”, besluit Meunier.