Ongelooflijk: Fenerbahçe loopt veld af, Galatasaray wint Super Cup na één minuut

Ongelooflijk: Fenerbahçe loopt veld af, Galatasaray wint Super Cup na één minuut

7 april - 20:56 Laatste update: 20:59
4

Zeer opmerkelijk: Fenerbahçe treed zondagavond in de finale van de Turkse Super Cup tegen Galatasaray aan met het O19-elftal. De club maakt hiermee een statement tegen de wijze waarop de Turkse voetbalbond de recente rellen en ongereldheden na het duel met Trabzonspor heeft afgehandeld. 

Op 17 maart ging het helemaal mis tijdens Trabzonspor - Fenerbahçe. Fans van de thuisploeg vielen na het laatste fluitsignaal spelers en medewerkers van Fenerbahçe aan. Ook voormalig Ajax-aanvoerder Dusan Tadic werd geraakt door een voorwerp. 

Kort daarna dreigde de club al om de Süper Lig te verlaten. Fenerbahçe vindt dat de Turkse voetbalbond simpelweg te weinig urgentie toont om dergelijke situaties in de toekomst voor te zijn. 

Nu komt het met een wel heel bijzonder statement. Fenerbahçe speelt tegen Galatasaray met louter jeugdspelers. De gemiddelde leeftijd is achttien jaar. Ervaren krachten als Dusan Tadic en Edin Dzeko zijn niet van de partij. Bij de tegenstander doen spelers als Dries Mertens en Mauro Icardo wel gewoon mee. 

Update: de Turkse Super Cup-finale heeft welgeteld één minuut geduurd. Fenerbahçe, dat uit protest aantrad met louter jeugdspelers, liep na een supersnel doelpunt van Icardi van het veld. De arbiter floot niet lang daarna af, waarna Galatasaray werd uitgeroepen als winnaar. Dries Mertens mag dus 'vieren'. Michy Batshuayi had een rustdag.