Vandenbempt over Anderlecht-Union: ‘Union mag zondag echt niet verliezen’

Vandenbempt over Anderlecht-Union: ‘Union mag zondag echt niet verliezen’

8 april - 16:59
15

In de recente analyse van Peter Vandenbempt op Sporza wordt de huidige situatie bij Union Saint-Gilloise kritisch onder de loep genomen. Vandenbempt wijst op de merkbare veranderingen in het spel van de ploeg, zowel op individueel als collectief niveau. 

‘Individueel en collectief halen ze niet meer het hoge niveau’, opent Vandenbempt. Hij beschrijft hoe Union niet langer het ongenaakbare team is dat het eerder leek te zijn. Met een duidelijke afname van het hoge niveau, zowel qua prestaties als in het vermogen om moeilijke wedstrijden in het slot te winnen, lijkt de club te worstelen.

De analyse van Vandenbempt richt zich ook op specifieke aspecten van het spel van Union. Hij benadrukt de defensieve problemen waar de ploeg mee te maken heeft, waarbij wekelijks verschillende spelers fouten maken. Voorin is er ook een zichtbare verandering, met Amoura die niet meer dezelfde impact heeft als voorheen. ‘Amoura een schim van de sensatie die hij maanden was’, lezen we. 

De stress en nervositeit binnen de club zijn voelbaar voor Vandenbempt, die opmerkt dat het team nu al vier wedstrijden op rij niet heeft gewonnen, een duidelijk teken van verval. ‘De stress en nervositeit merk je aan alles en iedereen binnen de club’, aldus de analist. ‘Union mag zondag echt niet verliezen.’

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.