Vandenbempt kritisch op Anderlecht: “Verlies niet het ergste, de manier waarop”

Vandenbempt kritisch op Anderlecht: “Verlies niet het ergste, de manier waarop”

8 april - 15:07
5

Peter Vandenbempt uit zich kritisch over RSC Anderlecht na de 3-1 nederlaag tegen Club Brugge in het Jan Breydelstadion. Vandenbempt geeft aan dat de wedstrijd van Anderlecht veel twijfel zaait over de ploeg in de Champions’ Play-Offs.

Vandenbempt geeft aan dat het niet erg is dat Anderlecht verliest tegen Club Brugge. “Maar het erge is de manier waarop. Dat wordt dan nog eens opgeteld bij de zeer middelmatige, voor de rust zelfs slechte, prestatie tegen Antwerp en de slechte prestatie tegen Kortrijk”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt neemt enkele spelers van Anderlecht als voorbeeld. “Als Thorgan Hazard de barometer is van dit Anderlecht, staat die al enkele weken op slecht weer. Ook jonge jongens als Leoni en Stroeykens, die het dit seizoen al heel goed hebben gedaan, halen hun niveau niet meer”, geeft Vandenbempt aan.

Vandenbempt vindt ook dat Dolberg te weinig brengt bij Anderlecht. “Hij heeft het volste vertrouwen van Riemer, maar zit aan 3 doelpunten in 19 wedstrijden. Dat is niet bepaald geweldig”, aldus Vandenbempt.

Vandenbempt sluit af door aan te geven dat er nog geen man overboord is bij Anderlecht, net zoals dat bij Union niet het geval is. “Alleen moet Anderlecht dringend weer niveau halen en zondag winnen van Union. Alles wat minder is, is niet goed genoeg”, besluit Vandenbempt.