Gretig Club Brugge boekt een verdiende zege in topper tegen RSC Anderlecht

7 april - 20:26
145

Een gretig Club Brugge heeft een verdiende zege geboekt tegen RSC Anderlecht in het Jan Breydelstadion. Club Brugge won met 3-1 door een doelpunt van Brandon Mechele en twee goals van Raphael Onyedika. Bij Anderlecht wist Anders Dreyer in de slotfase te scoren.

Club Brugge kreeg RSC Anderlecht op bezoek en het was Blauw-Zwart dat direct scherp startte. In de derde minuut wist Club Brugge al op voorsprong te komen via een kopgoal van Mechele. De centrale verdediger wist binnen te knikken uit een hoekschop.

Club Brugge kreeg vleugels na het doelpunt en had duidelijk meer vertrouwen dan Anderlecht. Paars-wit kreeg ook kansen, maar het was Club Brugge dat zich gretiger toonde.

Er waren kansen over en weer, maar in de 32e minuut kreeg Igor Thiago een cadeautje van Zeno Debast. De spits stond plotseling oog in oog met Kasper Schmeichel maar vergat te schieten en legde de bal af. Thiago had een duidelijk gebrek van vertrouwen in de spits.

In de 45e minuut kreeg Anderlecht een soortgelijk cadeautje van Club Brugge. Ferran Jutgla leverde de bal in en Anders Dreyer kon op het doel van Nordin Jackers af. Dreyer had de bal eigenlijk af moeten geven op Thorgan Hazard, maar probeerde het zelf. De poging leverde uiteindelijk niets op.

Club Brugge stond verdiend op voorsprong tegen Anderlecht en begon de tweede helft opnieuw scherp. Anderlecht kon niet onder de druk uit komen van Club Brugge. In de 61e minuut wist Club Brugge de voorsprong te verdubbelen via een fraai afstandsschot van Onyedika.

In de volgende fase was het Anderlecht dat op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Club Brugge kwam er nog maar weinig uit en moest vooral tegenhouden. Club Brugge wist stand te houden en de aanvalsdrang van Anderlecht ging liggen.

In de slotase was het Onyedika die zijn sterke optreden wat extra glans gaf door zijn tweede binnen te werken. Onyedika kon opnieuw buiten de zestienmeter schieten en plaatste de bal weer langs doelman Kasper Schmeichel.

Club Brugge leek met een 3-0 zege van het veld te gaan stappen, maar in de absolute slotfase wist Anders Dreyer de eer van Anderlecht te redden met een tegendoelpunt. Door de zege van Club Brugge blijft Union SG de koploper in de Champions' Play-Offs. Club Brugge en KRC Genk komen dichterbij Anderlecht en Union.