Kritiek op Álvarez bij West Ham na zijn vijftiende gele kaart: 'Is slim genoeg'

Kritiek op Álvarez bij West Ham na zijn vijftiende gele kaart: 'Is slim genoeg'

6 april - 15:32

West Ham United-manager David Moyes heeft zich kritisch uitgelaten over zijn controlerende middenvelder. Edson Álvarez zou naar zijn mening veel te veel gele kaarten pakken, waardoor de Mexicaan regelmatig geschorst is. Dit seizoen kreeg hij al vijftien keer een gele kaart van de arbitrage.

Álvarez is bezig aan een goed eerste seizoen bij West Ham, maar zijn coach is niet helemaal tevreden. "Ik denk dat hij (Álvarez, red.) nog moet wennen aan de intensiteit en de snelheid van de Premier League", begint Moyes op een persconferentie. Álvarez kreeg in de wedstrijd tegen Aston Villa zijn tiende gele kaart, waardoor hij al drie competitiewedstrijden geschorst was. Ook in de Europa League kreeg hij al drie keer geel. Daardoor mist de Mexicaanse international de eerste ontmoeting met Bayer Leverkusen.

"Wij hebben niet zo'n hele grote selectie en kunnen het ons niet veroorloven om veel spelers te missen", vervolgt Moyes. "We raakten hem eerder dit seizoen al kwijt door een schorsing, nu was hij weer geschorst en donderdag is hij er ook al niet bij. Het begint je te raken dat je hem zoveel wedstrijden moet missen. Hij heeft gewoon veel te veel gele kaarten gepakt. We moeten proberen om ervoor te zorgen dat hij uit deze situaties blijft, want dit raakt het team."

Toch is Moyes lovend over de middenvelder. "Hij is heel belangrijk voor het team. Nee, ik heb geen gesprek met hem gehad, want ik verwacht van hem dat hij ervaren genoeg is om te weten dat hij niet iedere week geel kan pakken. Daar is hij slim genoeg voor, dat hoef ik hem niet te vertellen", besluit Moyes.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.