Fink na zege STVV op Mechelen: “Dit zijn de wedstrijden waarvoor je leeft”

Fink na zege STVV op Mechelen: “Dit zijn de wedstrijden waarvoor je leeft”

6 april - 09:14

Thorsten Fink, de hoofdtrainer van STVV, wist in de Europe Play-Offs met 2-3 te winnen van KV Mechelen. STVV stond eerst op een 2-0 achterstand, maar wist via een comeback de volle buit te pakken tegen Malinwa.

Fink blikt terug op het wedstrijdplan tijdens de match tussen STVV en Mechelen. “Ik wou natuurlijk niet 2-0 achterkomen, maar het plan was wel om pas laat in de wedstrijd in het offensief te gaan met nieuwe energie”, citeert Sporza Fink.

Fink genoot van de match, maar maakt zich ook zorgen over Rein Van Helden. De verdediger kwam hard ten val. “Dit soort wedstrijden is waarvoor je voetbalt, waarvoor je leeft. Dit soort momenten komen niet vaak in een carrière. Nu nog hopen dat alles goed gaat met Rein, dan ben ik blij”, geeft Fink aan.

Fink geeft uiteindelijk zijn analyse over de match tussen Mechelen en STVV. “Eerste helft waren onze passen gewoon niet goed genoeg. Pas in de tweede helft, en eigenlijk na het tweede doelpunt, werd dat beter”, meent Fink.

Fink benadrukt ook de kracht van de bank van STVV. “De jongens die erin kwamen, Ito, Steuckers, ..., brengen heel veel kwaliteit, maar leren nu ook dat je ook van op de bank de wedstrijd kan bepalen”, besluit Fink.