Einde Ten Hag bij Man U in zicht: 'Geen Ajax-terugkeer, wel Bayern of Barça'

Einde Ten Hag bij Man U in zicht: 'Geen Ajax-terugkeer, wel Bayern of Barça'

5 april - 15:55

Het is niet uitgesloten dat Erik ten Hag na dit seizoen vertrekt bij Manchester United. Volgens The Athletic is er sprake van 'tweerichtingsverkeer' en heeft de Nederlandse manager zelf ook de optie om Old Trafford na twee seizoenen achter zich te laten.

Ten Hag staat door de wisselvallige prestaties onder druk bij United. Enerzijds moet hij vrezen voor een ontslag, anderzijds heeft hij de mogelijkheid om volgend seizoen een nieuw avontuur aan te gaan, klinkt het. 'Verschillende clubs' in Europa hebben Ten Hag de afgelopen jaren nauwlettend gevolgd. 'Zijn eerste seizoen wordt beschouwd als een overprestatie. Dit seizoen als ondermaats, wat over het algemeen vertaald wordt in een goede prestatie.'

Naar verluidt zijn er mensen binnen Ajax die Ten Hag willen terughalen. Daar wordt aan toegevoegd dat het uiterst onzeker is of de Amsterdammers erin kunnen slagen de oud-trainer opnieuw in te lijven, nu CEO Alex Kroes geschorst is. Het medium benadrukt dat Ajax er geen tijd in hoeft te steken: Ten Hag wil niet terugkeren bij Ajax.

De vacatures bij Bayern München en FC Barcelona bieden wel uitkomst. Ten Hag zou daar 'ter discussie' kunnen komen.