Ik zou verbaasd zijn als iemand zegt dat Kortrijk méér favoriet is

"Ik zou verbaasd zijn als iemand zegt dat Kortrijk méér favoriet is"

5 april - 15:15
1

Met een weekje vertraging worden dit weekend ook onderaan de debatten heropend. Sporting Charleroi, KV Kortrijk, KAS Eupen en RWDM proberen nog aan degradatie te ontsnappen in hun onderlinge Play-Off. Bij de Zuid-West-Vlamingen heerst een positieve sfeer, al wil Freyr Alexandersson nu ook niet te zeer meegaan in de hoerastemming.

Van de vier deelnemers sloot Kortrijk haar reguliere competitie ontegensprekelijk het best af. Zo wonnen De Kerels op speeldag 30 zelfs bij nummer twee RSC Anderlecht (0-2). Toch is dat geen garantie op succes, wel integendeel. Alexandersson voelt "vertrouwen" binnen zijn spelerskern, maar waarschuwt voor ongeoorloofde hoogmoed. "We moeten heel ernstig en vooral heel bescheiden zijn voor onze trip naar Eupen", deelt hij zijn boodschap op de website van KVK.

Hier en daar werd Kortrijk al naar voren geschoven als de grootste kanshebber op het enige veilige ticket in de Degradatie Play-Off. Alexandersson gaat niet mee in die analyse. "Ik zou verbaasd zijn als iemand nu zou zeggen dat KV Kortrijk méér favoriet is dan Charleroi, dat met een voorsprong van vijf punten start", bekijkt hij het mathematisch. 

Niettemin kan de trainer niet ontkennen dat KVK het goede gevoel te pakken heeft, in tegenstelling tot Charleroi, Eupen en RWDM. "Ik ben in ieder geval al blij dat we in de huidige situatie zitten, die is al veel gunstiger dan toen we in januari van start gingen. Ik hoopte 12 punten te halen uit de voorbije 10 matchen, we pakten er 14", onthult Alexandersson. Als zijn ploeg dat aantal evenaart in de zes Play-Off-wedstrijden, zal de redding niet veraf zijn. Kortrijk opent zondag dus met een verplaatsing Am Kehrweg, gevolgd door twee thuismatchen.