Puertas (Union) klaar voor eindsprint: “Voor de play-offs voelde ik me vermoeid

Puertas (Union) klaar voor eindsprint: “Voor de play-offs voelde ik me vermoeid"

5 april - 11:24
2

Cameron Puertas, een van de draaischijven van Union Saint-Gilloise, staat voor een cruciale periode in zijn carrière, waarbij hij zijn team naar de titel hoopt te leiden. De laatste loodjes wegen het zwaarst en dat geeft ook Puertas aan.

Zijn toewijding is kenmerkend voor zijn spel, maar de afgelopen weken hebben ook laten zien dat zelfs Puertas zijn fysieke grenzen heeft. In een interview met Sudpresse gaf hij aan: "Op het einde van de reguliere competitie voelde ik de vermoeidheid... Die laatste interlandbreak heeft deugd gedaan. Ik ging naar Zwitserland, laadde de batterijen op bij mijn familie."

Union staat nu samen op kop met RSC Anderlecht in een titelstrijd die ongetwijfeld spannend zal worden. Na een moeilijk seizoen waarin hij zijn kansen miste, overwoog hij zelfs om te vertrekken, maar de komst van trainer Blessin bleek een keerpunt. 

Puertas voelde zich gewaardeerd en kreeg het vertrouwen om zijn spel te ontwikkelen binnen het tactische kader van de ploeg. "Dit is het beste seizoen uit mijn carrière," benadrukt Puertas, vastberaden om zijn potentieel te laten zien en Union naar de titel te leiden. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.