Maertens went aan oogprobleem: ''Ik heb leren spelen met dubbel zicht''

Maertens went aan oogprobleem: ''Ik heb leren spelen met dubbel zicht''

5 april - 10:30

OH Leuven kampte met de afwezigheid van steunpilaar Mathieu Maertens. De middenvelder had te maken met een ontsteking aan een oogzenuw. Maertens vertelde hoe hij zich moest aanpassen vanwege dat mankement aan het oog.

Slecht zicht zat de middenvelder in de weg. ''Ik wilde de ploeg helpen, maar miste door mijn slechte zicht dat tikkeltje om goed genoeg te zijn'', vertelde Maertens aan Het Nieuwsblad.

Maertens kon niet precies zien waar de bal nu echt was. ''Ik zag dubbel, en zag vaak twee ballen. Dan is het moeilijk om een interceptie te doen'', zei Maertens.

Maertens moest opnieuw leren inschatten. ''Dat was zeer frustrerend en moeilijk voetballen, maar nu voel ik wel dat sommige dingen makkelijker gaan omdat ik heb leren spelen met een dubbel zicht'', aldus Maertens.

Afgelopen zaterdag stond de middenvelder weer 33 minuten op het veld in de Jupiler Pro League tegen KV Mechelen. Maertens gaf daarin een assist.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.