Gakpo en Mac Allister voorkomen onverwacht puntenverlies Liverpool

Gakpo en Mac Allister voorkomen onverwacht puntenverlies Liverpool

4 april - 22:28

Premier League-koploper Liverpool is donderdagavond ontsnapt aan onverwacht puntenverlies. Goals van Alexis Mac Allister en Cody Gakpo boden in de slotfase uitkomst tegen hekkensluiter Sheffield United: 3-1.

Op Anfield was er donderdag één grote favoriet: Liverpool, dat bij een zege weer de koppositie zou overnemen van Arsenal. Na zeventien minuten werden The Reds ook nog in het zadel geholpen door de bezoekers uit Sheffield. Doelman Ivo Grbic knalde de bal tegen Darwin Núñez aan en de Uruguayaan zag de bal tot zijn grote vreugde over de doellijn rollen.

Het leek de opmaat naar een even simpele als ruime overwinning voor Liverpool, maar niets bleek minder waar. De machine van manager Jürgen Klopp stokte en wist Sheffield United niet de genadeklap toe te dienen. Na een uur spelen viel zelfs de gelijkmaker. Tienersensatie Conor Bradley maakte een eigen goal: 1-1.

Mohamed Salah werd gewisseld door Klopp en plotseling was het alle hens aan dek, maar in het laatste kwartier kwam alles toch nog op zijn pootjes terecht voor Liverpool. Mac Allister tekende op bijzonder fraaie wijze voor de 2-1, gevolgd door de 3-1 van Cody Gakpo bij het ingaan van de blessuretijd. Door de zege bedraagt de voorsprong van Liverpool op het Arsenal van Leandro Trossard en het Manchester City van Kevin De Bruyne weer respectievelijk twee en drie punten, met nog acht speelrondes te gaan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.