Nieuwe klap voor Promes: Spartak Moskou betaalt zijn salaris niet meer

Nieuwe klap voor Promes: Spartak Moskou betaalt zijn salaris niet meer

4 april - 14:37
1

Spartak Moskou betaalt voorlopig geen salaris meer aan Quincy Promes. Dat vertelt algemeen directeur Oleg Malisjev aan persbureau TASS. Het is een nieuwe tegenvaller voor de Nederlandse aanvaller, die nog altijd vastzit in Dubai.

Promes werd in februari aangehouden in Dubai, nadat hij betrokken was bij een ongeluk en de plaats van het voorval had verlaten. Sindsdien wordt er op hoog niveau geschaakt over de vijftigvoudig Oranje-international. Het Openbaar Ministerie van Nederland wil dat hij wordt uitgeleverd aan Nederland, aangezien hij daar een celstraf moet uitzitten. Rusland zou echter proberen om hem uit Nederlandse handen te houden. 

Spartak Moskou neemt nu een hard besluit in afwachting van de uitkomst. "We zijn niet blij dat hij door omstandigheden niet bij het team is", zegt Malisjev. "Volgens de contractvoorwaarden ontvangt hij geen salaris als hij niet bij de ploeg is."

De Telegraaf schreef eind maart dat Promes het 'loodzwaar' heeft in Dubai. De aanvaller zou zeker geen voorkeursbehandeling krijgen en deelt zijn cel met meerdere gedetineerden.

Promes werd in februari veroordeeld tot een celstraf van zes jaar in Nederland wegens cocaïnehandel, nadat hij vorig jaar al anderhalf jaar cel kreeg voor een steekpartij. Doordat hij in Rusland verbleef leek hij de dans te ontspringen, maar zijn aanhouding in Dubai heeft de zaak veranderd.