'Promes ziet af in gevangenis: kaalgeschoren, met 20 man in cel'

'Promes ziet af in gevangenis: kaalgeschoren, met 20 man in cel'

29 maart - 17:15
7

Quincy Promes heeft het 'loodzwaar' achter de tralies in Dubai. Dat meldt De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant krijgt de overgeplaatste voetballer, die is kaalgeschoren, absoluut geen voorkeursbehandeling.

Promes zit sinds kort in een zwaarbeveiligd gevangeniscomplex in Al Aweer en dat is bepaald geen pretje. De vijftigvoudig Oranje-international zou verblijven in een zespersoonscel met drie tweepersoonsstapelbedden. Het betekent dat zes gedetineerden een eigen bed hebben, de rest - zo'n tien tot twintig man - slaapt op de grond.

Drie keer per week krijgt Promes de kans om te luchten en overdag mag hij alleen zijn cel verlaten om met andere gevangenen televisie te kijken. 'Verder is er geen recreatie of ontspanning mogelijk', klinkt het. Sporten is er voor de aanvaller van Spartak Moskou dus ook niet bij.

'Het eten is eentonig en er worden geen groenten en fruit geserveerd', schrijft De Telegraaf. 'Het complex is steenkoud en lawaaiig vanwege voortdurend loeiende airco's. Verkrachtingen van jonge jongens zijn aan de orde van de dag en op de afdeling waar Promes zit, zijn nauwelijks bewaarders te zien.'

Uitlevering
Promes is met vier andere Nederlanders in afwachting van uitlevering. Het merendeel van zijn celgenoten komt uit Pakistan, Egypte of India en is verslaafd. Dat ze samen met een bekende profvoetballer vastzitten, weten ze niet. Bezoek van buitenaf is verboden.

Promes schijnt op dit moment zijn hoop te hebben gevestigd op een uitlevering door Dubai aan Rusland, zodat hij zijn straf in Nederland voor drugshandel en mishandeling voorlopig ontloopt. Of en wanneer hij het gevangeniscomplex in Dubai verlaat, is op dit moment niet bekend.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.