Russische media: 'Promes kan celstraf in Nederland ontlopen door zaak in Moskou'

Russische media: 'Promes kan celstraf in Nederland ontlopen door zaak in Moskou'

20 maart - 12:02 Laatste update: 12:24
15

Russische media melden dat Quincy Promes mogelijk onder zijn gevangenisstraf in Nederland uit kan komen. In Rusland hangt de buitenspeler van Spartak Moskou namelijk ook een strafzaak boven het hoofd. 

Volgens het Russische medium Mash zou Promes zich in Rusland schuldig hebben gemaakt aan systematische belastingontduiking, al voordat hij werd opgepakt in Dubai. Het zou gaan om een bedrag van omgerekend zo'n 40.000 euro. Nu de voetballer van Spartak Moskou vastzit in Dubai, kan hij die schuld met bij de Russische overheid niet betalen. 

Dat levert mogelijk een bijzonder scenario op. Wetshandhavers in Rusland kunnen een strafzaak tegen hem openen, hem op de lijst met gezochte personen zetten en vervolgens de Emiraten om zijn uitlevering vragen. 'Op die manier kan Promes de gevangenisstraf in zijn thuisland vermijden en zijn schulden in Moskou afbetalen. Als hij geluk heeft, kan hij voor de rood-witten van Spartak blijven spelen en zaken blijven doen in Rusland', valt er te lezen. In Moskou is Promes naar verluidt mede-eigenaar van een waterpijpbar in het centrum van de stad. 

In Nederland is Promes veroordeeld tot zes jaar cel wegens cocaïnesmokkel. Ook werd hij veroordeeld voor het neersteken van zijn neef op een feest. In Dubai verblijft de voormalig Oranje-international in hechtenis vanwege betrokkenheid bij een verkeersongeluk. Nederland heeft om zijn uitlevering gevraagd. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.