Promes ontsnapt aan 'hel op aarde' in Dubai: aanvaller niet in beruchte gevangenis

Promes ontsnapt aan 'hel op aarde' in Dubai: aanvaller niet in beruchte gevangenis

16 maart - 15:43
3

Quincy Promes wordt vlakbij het vliegveld op het hoofdbureau van de politie in Dubai vastgehouden. Dat bevestigt een werknemer van het bureau aan De Telegraaf. Het cellencomplex beslaat in totaal een miljoen vierkante meter.

Een receptionist van het politiebureau erkent dat Promes op die locatie verblijft. Meer informatie gaf de receptionist niet aan de ochtendkrant. Maar het betekent dat de vijftigvoudig Oranje-international niet verblijft in de beruchte Al Aweer-gevangenis, waar een aparte afdeling zit voor gedetineerden die uitgeleverd moet worden. Daarmee leek dat ook een logische locatie voor de voetballer.

Promes komt naar verluidt goed weg met zijn plek bij het hoofdbureau. Volgens Human Rights Watch zijn er drie detentiecentra in Dubai waar gevangenen in slechte omstandigheden leven, wat de gevangenissen in het land berucht maakt. Een Britse gedetineerde die eerder in Dubai gevangen gehouden werd, omschreef zijn cel als 'de hel op aarde'. Billy Hood, gepakt met enkele flessen wietolie, sprak in The Sun over 'afschuwelijke omstandigheden'. Hij vertelde onder meer over gevangenen die gemarteld werden met slaapgebrek in overvolle cellen.

Omdat Promes geen zware strafbare feiten heeft gepleegd in Dubai, zal de profvoetballer waarschijnlijk beter behandeld worden. Wel heeft hij waarschijnlijk veel minder bewegingsruimte dan in een reguliere gevangenis. Promes werd op verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie in Dubai aangehouden. Nederland wacht op zijn uitlevering, maar dit kan nog lang duren. 'Zijn advocaten slijpen de messen', stelt de krant.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.