Kompany maakt zich nogmaals boos: Vallen na een pirouette is geen fout

Kompany maakt zich nogmaals boos: "Vallen na een pirouette is geen fout"

3 april - 13:37

Burnley FC kan elke driepunter gebruiken en dus voelde het gelijkspel tegen Wolverhampton Wanderers (1-1) toch wat teleurstellend aan, zeker omdat de thuisploeg nog maar eens een voorsprong weggaf. Vincent Kompany deelde die frustratie, al werkte hij die enigszins uit op de scheidsrechter(s).

In de lastige degradatiestrijd heeft Kompany zelden tot nooit klaagwoorden over de arbitrage geuit, maar de laatste weken zit het hem toch hoog. Na zijn rode kaart op Stamford Bridge haalde de oud-Rode Duivel al stevig uit: volgens hem zijn de Engelse refs er de voorbije jaren stevig op achteruit gegaan. Ook de gelijkmaker van Wolverhampton beviel Kompany helemaal niet. De vrije trap waaruit die viel, was er in zijn ogen namelijk geen.

"Begin niet over scheidsrechter tegen mij!", briest een boze Kompany bij de Lancashire Telegraph. Vervolgens ging hij toch dieper op de beslissing in. Volgens hem had er nooit een vrije trap gegeven mogen worden. "Als je een pirouette maakt en je valt, zonder enig contact, dan is dat geen overtreding, ik denk dat we het daar allemaal over eens zijn."

"Daarnaast ziet de ref dat vanuit een erg goede positie. Hij ziet dat, terwijl ik het ook kan zien, van drie keer zo ver. Om een of andere reden wordt er toch een beslissing vanuit het niets genomen", zucht Kompany verder. De manager van Burnley geeft verder aan dat zijn ploeg absoluut beter moet verdedigen op stilstaande fases, maar dat neemt zijn frustraties niet helemaal weg.