Kompany over zijn rode kaart bij Burnley

Kompany over zijn rode kaart bij Burnley: “Wil dat arbitrage beter wordt”

1 april om 15:15

Vincent Kompany, de hoofdtrainer van Burnley FC, kreeg tijdens de match met Chelsea een rode kaart. Uiteindelijk speelde Burnley met 2-2 gelijk op bezoek bij Burnley, terwijl The Clarets in de 40e minuut een rode kaart kregen. Kompany blikt terug op zijn rode kaart en zijn kritiek op de arbitrage.

Kompany vertelt dat hij zich bij scheidsrechter Darren England geëxcuseerd heeft voor zijn woordkeuze. “Ik blijf zeggen wat ik denk en zeg het ook tegen de scheidsrechters en officials zelf: ze moeten het beter doen. Ik denk dat ik dat op een constructieve manier gezegd heb. Ik begrijp dat ze geen makkelijke taak hebben. Ze worden op de vingers gekeken en de druk is groter dan ooit tevoren. De toevoeging van de VAR en meer officials, dus meer meningen, heeft hun taak niet vereenvoudigd”, deelt Kompany aan Sky Sports News.

Kompany geeft aan dat hij als voetballer de scheidsrechters in de Premier League als de beste ter wereld heeft ervaren. “Dit seizoen heb ik daar toch mijn bedenkingen bij. Vroeger primeerde het gezonde verstand. Je maakte een fout, moest er samen eens om lachen en het kwam allemaal wel goed. Dit jaar is dat anders. Dat zeg ik niet omdat we op de voorlaatste plaats staan. Onze plaats in de rangschikking is niet het gespreksonderwerp. Ik heb er ook geen problemen mee als ik een straf krijg, maar het moet correct zijn. Ik zeg dat niet op een wraakzuchtige manier, ben ook niet boos meer. Ik wil alleen maar dat de arbitrage beter wordt dan dat ze nu is”, besluit Kompany.