Bellamy geeft antwoord bij Burnley door schorsing Kompany

Bellamy geeft antwoord bij Burnley door schorsing Kompany: “Hij is ook trots”

31 maart om 22:45

Craig Bellamy, de assistent-trainer van hoofdtrainer Vincent Kompany bij Burnley FC, blikte terug op het 2-2 gelijkspel tegen Chelsea FC. Kompany kon dit zelf niet doen, doordat de trainer een rode kaart kreeg wegens protesteren. De prestatie van Burnley had extra glans doordat The Clarets na 40 minuten met 10 man verder moesten en zich toch nog terug knokten naar een gelijkspel.

Bellamy was complimenteus over Burnley na het gelijkspel tegen Chelsea. Bellamy noemde het team onbaatzuchtig en ongelofelijk. Bellamy gaf aan dat de gevoelens van Kompany vergelijkbaar waren na de match.

“De hoofdtrainer (Kompany) is meer verdedigend ingesteld dan ikzelf. Dat komt ook door de posities waarin wij zelf speelden op het veld. Maar hij heeft ervan genoten tegen Chelsea, hij is ook erg trots”, deelt Bellamy via de officiële kanalen van Burnley.

Bellamy voelde dat Burnley nog kon winnen van Chelsea, zelfs met 10 man. “Het voelde alsof we gewoon 11 tegen 11 speelden. Telkens als wij de bal hadden kreeg ik het gevoel dat we kansen konden creëren”, aldus Bellamy.

Bellamy sloot af door de reden te geven waarom Burnley niet kon winnen van Chelsea. “De laatste pass had beter gekund. Toch konden we telkens gevaarlijk worden in de richting van het strafschopgebied van Chelsea. In de laatste fase moesten we scherper zijn”, besloot Bellamy.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.