Burnley krijgt twee keer rood, maar haalt resultaat tegen Chelsea, zege Tottenham

30 maart - 18:10 Laatste update: 18:10
1

Vincent Kompany wist met Burnley FC op bezoek bij Chelsea een punt te behalen. Bij Burnley kregen zowel Lorenz Assignon als hoofdtrainer Kompany een rode kaart. Tottenham Hotspur had het lastig tegen Luton Town, maar de ploeg heeft goede zaken gedaan in de strijd om Champions League-voetbal in Engeland. Spurs kwam nog vroeg op achterstand, maar won uiteindelijk laat met 2-1.

Chelsea - Burnley 2-2
Tegen tien man van Burnley kende Chelsea een zware middag op Stamford Bridge. Na veertig minuten kreeg Lorenz Assignon zijn tweede gele kaart bij de degradatiekandidaat, waardoor Burnley een groot deel van de wedstrijd met tien man speelde. De verdediger veroorzaakte met die overtreding ook nog een penalty, die benut werd door Cole Palmer. Manager Vincent Kompany kreeg vlak na het moment overigens ook een rode prent, doordat hij zich langs de lijn liet gaan.

Met tien man wist Burnley daarna lang stand te houden, maar de nummer negentien van de Premier League leek in de slotfase te capituleren nadat Palmer opnieuw tot scoren kwam. Niets bleek echter minder waar: verdediger Dara O'Shea maakte in de 81ste minuut opnieuw gelijk, waardoor hij de einduitslag op 2-2 bepaalde. Chelsea blijft daardoor op een teleurstellende elfde plek staan. Burnley is nu vier punten verwijderd van de veilige plekken op de ranglijst.

Tottenham Hotspur - Luton Town 1-1
Tegen Luton kreeg Spurs de kans om over Aston Villa heen te gaan en de top-vier weer te betreden. Zonder de geblesseerde Micky van de Ven kwam de ploeg van Ange Postecoglou echter snel op achterstand: na balverlies van Heung-min Son kwam Luton er razendsnel uit, waarna Chong tot scoren kwam. Daardoor moest Tottenham meteen aan de bak.

In het restant van de wedstrijd was de thuisploeg de dominante partij, terwijl Luton ver terugzakte, amper aan de bal kwam en vooral gokte op de omschakeling. Enkele minuten na rust maakte Luton-verdediger Issa Kabore de bevrijdende gelijkmaker voor Tottenham met een eigen goal. Een klein kwartier voor tijd leek de thuisploeg zelfs op voorsprong te komen, maar de bal bleek nét niet over de lijn te zijn geweest. Uiteindelijk werd het alsnog 2-1, via Son.

Tottenham gaat daardoor op basis van doelsaldo over Aston Villa heen te gaan op de ranglijst. De club uit Noord-Londen staat nu vierde, wat na dit seizoen gegarandeerd Champions League-voetbal zou betekenen.