‘Vertonghen zet na het EK een punt achter zijn interlandcarrière bij Rode Duivels’

‘Vertonghen zet na het EK een punt achter zijn interlandcarrière bij Rode Duivels’

2 april - 23:05 Laatste update: 23:23
15

Jan Vertonghen heeft een beslissing genomen over zijn toekomst bij De Rode Duivels. Na het EK stopt de verdediger van RSC Anderlecht bij De Rode Duivels, weet Het Nieuwsblad. Na het EK is Vertonghen 37 jaar oud.

De beslissing van Vertonghen is nog niet officieel gemaakt. Dit komt doordat de verdediger zich wil concentreren op het einde van het seizoen bij Anderlecht. Vertonghen zit nog midden in de strijd om de landstitel van de Jupiler Pro League. In besloten kringen heeft Vertonghen al medegedeeld dat hij stopt als international. Op dit moment heeft Vertonghen 154 interlands op zijn naam staan.

De keuze van Vertonghen hoeft niet als een grote verrassing gezien te worden. Het volgende WK is in 2026, dan is Vertonghen 39 jaar oud. Zijn eerdere generatiegenoten Vincent Kompany, Thomas Vermaelen, Marouane Fellaini en Mousa Dembélé zetten al een punt achter hun hele voetbalcarrière. Toby Alderweireld en Axel Witsel voetballen nog wel, maar gaven eerder aan dat ze geen Rode Duivels meer wilden zijn.

De datum van het afscheid van Vertonghen als Rode Duivel lijkt ook al bekend. Op 8 juni nemen De Rode Duivels het in het Koning Boudewijnstadion op tegen Luxemburg voor een oefeninterland. Na deze afscheidsmatch staat het EK van 2024 in Duitsland nog op het programma. Het EK start op vrijdag 14 juni. Het is nog onduidelijk over Vertonghen wel zijn voetbalcarrière voortzet bij Anderlecht.