'Barça weer genoemd voor Onana: Rode Duivel op shortlist van zes namen'

'Barça weer genoemd voor Onana: Rode Duivel op shortlist van zes namen'

2 april - 14:14
2

FC Barcelona is nog steeds op zoek naar een nieuwe middenvelder. Volgens het Spaanse Sport willen de Catalanen komende zomer een nieuwe nummer zes binnenhalen en een lijstje van zes namen komt naar buiten.

'Barça is op zoek naar een nieuwe nummer zes. Voor de transferplannen is bepalend of Xavi Hernández aanblijft als trainer' schrijft de Spaanse krant. De huidige oefenmeester van Barcelona zou in Real Sociedad-middenvelder Martín Zubimendi de meest geschikte kandidaat zien.

Mocht Xavi vertrekken, komt onder meer ook Rode Duivel Amadou Onana in beeld. Barça kiest dan waarschijnlijk voor een speler uit het lijstje Onana (Everton), Mats Wieffer (Feyenoord, Aleix García (Girona) en Khéphren Thuram (OGC Nice). Onana zou overigens de voorkeur hebben, maar is wel het duurst van de vier.

García en Thuram zijn in tegenstelling tot Wieffer aanvallender ingestelde spelers dan Onana. Barça geeft prioriteit aan het vinden van een speler die inzet en veel werkt. Oriol Romeu gaat Catalonië waarschijnlijk verlaten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.