Genk - Union: “Kan een bluf geweest zijn om Amoura op wedstrijdblad te zetten”

Genk - Union: “Kan een bluf geweest zijn om Amoura op wedstrijdblad te zetten”

2 april - 20:14

Union Saint-Gilloise leed een teleurstellende nederlaag tegen KRC Genk. Tolu Arokodare scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd die op 1-0 eindigde. Een rode kaart van Christian Burgess maakt het voor Union nog meer bitter.

In Complètement Foot analyseren Christine Schréder en Alexander Teklak de partij. De nederlaag heeft de titelkansen van Union onder druk gezet. Dat merken ook de analisten op. Een opvallend punt van discussie was de afwezigheid van Amoura, die geblesseerd terugkeerde van de interland met Algerije en op de bank bleef zitten tijdens de wedstrijd. Dit leidde tot vragen over waarom hij niet werd ingebracht toen Union op achterstand kwam.

Christine Schréder, die de situatie besprak met Alexandre Teklak. "Alexander Blessin heeft misschien niet het risico genomen om Amoura in te brengen. Het kan zelfs een bluf zijn geweest om hem op het scoreformulier te zetten, wetende dat er ruimte voor hem was gezien het feit dat Union een aantal blessures had”, aldus Schréder. 

Ze voegde eraan toe: "Blessin wilde gewoon zijn spits beschermen, aangezien Genk heel goed verdedigde en Amoura mogelijk veel te verduren zou hebben gekregen in duels." Deze strategische beslissing riep echter vragen op over de tactiek van Union en de keuzes van Blessin tijdens de wedstrijd tegen een sterk verdedigend Genk.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.